OM BETTINA STUHR LINDSKOW

 

Jeg hedder Bettina Stuhr Lindskow (født 1987) og debuterer med min første ungdomsbog, At danse mellem glasskår, på Verdens Diabetesdag den 14. november 2018.

Bogen udkommer på forlaget Tellerup og handler om 15-årige Rose, der drømmer om en professionel dansekarriere i London sammen med sin dansepartner Christian. De træner hårdt til Europamesterskaberne, men finalen går slet ikke som planlagt. Rose vågner op på hospitalet og får at vide, at hun har fået diabetes. En sygdom som hun skal leve med resten af livet.

Det har været en vigtig bog for mig at skrive, da jeg synes der mangler skønlitteratur om diabetes på det danske bogmarked. Jeg vil gerne bidrage med noget litteratur som unge med diabetes kan identificere sig med, men som også kan give andre indblik i, hvad det er for en sygdom.

Når jeg ikke skriver arbejder jeg i Amnesty International, og har læst Internationale Udviklingsstudier og Kommunikation på Roskilde Universitet. Jeg er meget optaget af, hvordan man som enkeltperson kan gøre en lille forskel for andre i sin hverdag. Derfor har jeg startet velgørenhedsbloggen Ringe i Vandet. Bloggen handler om, hvordan du i det daglige kan være med til at gøre en forskel for andre. Jeg linker til spændende velgørenhedsarrangementer, fortæller om egne og andres erfaringer med frivilligt arbejde og om arbejdet i NGO-verdenen. Udover at arbejde i Amnesty International har jeg også arbejdet i Dansk Flygtningehjælp, Red Barnet, SOS Børnebyerne og Aktion Børnehjælp.

 

Omslag: Danielle Finster, Tellerup

FØLG MED I MIT FORFATTERLIV

– Find mig på Instagram