OM BETTINA STUHR LINDSKOW

 

Jeg hedder Bettina Stuhr Lindskow (født 1987) og debuterede med min første ungdomsbog, At danse mellem glasskår, på Verdens Diabetesdag den 14. november 2018.

Bogen udkommer på forlaget Tellerup og handler om 15-årige Rose, der drømmer om en professionel dansekarriere i London sammen med sin dansepartner Christian. De træner hårdt til Europamesterskaberne, men finalen går slet ikke som planlagt. Rose vågner op på hospitalet og får at vide, at hun har fået diabetes. En sygdom som hun skal leve med resten af livet.

Det har været en vigtig bog for mig at skrive, da jeg synes der mangler skønlitteratur om diabetes på det danske bogmarked. Jeg vil gerne bidrage med noget litteratur som unge med diabetes kan identificere sig med, men som også kan give andre indblik i, hvad det er for en sygdom.

Når jeg ikke skriver arbejder jeg i Amnesty International, og har læst Internationale Udviklingsstudier og Kommunikation på Roskilde Universitet. Jeg er meget optaget af, hvordan man som enkeltperson kan gøre en lille forskel for andre i sin hverdag. Derfor har jeg startet velgørenhedsbloggen Ringe i Vandet. Bloggen handler om, hvordan du i det daglige kan være med til at gøre en forskel for andre. Jeg linker til spændende velgørenhedsarrangementer, fortæller om egne og andres erfaringer med frivilligt arbejde og om arbejdet i NGO-verdenen. Udover at arbejde i Amnesty International har jeg også arbejdet i Dansk Flygtningehjælp, Red Barnet, SOS Børnebyerne og Aktion Børnehjælp.

 

Omslag: Danielle Finster, Tellerup

ANMELDELSER

Her kan du læse en række anmeldelser og omtaler

“At danse mellem glasskår er en rigtig god YA-roman om kronisk sygdom, identitet, kærlighed og familie. Jeg manglede en smule nuancering i den sproglige tone, men alt i alt er det en flot formidlet fortælling til målgruppen. Jeg er sikker på, at mange vil lære og få noget ud af denne fine roman.” – Eva Lucia, reviews & Literature

Læs hele anmeldelsen her

Kulminationen i fortællingen betog mig, og jeg syntes den var smukt beskrevet, hvor historien gik op i en højere enhed og titlen fik en ny betydning. Der er særligt én seance som jeg stadig går og tænker på flere uger (og bøger) efter, at jeg har læst historien.” – Barbara Beatrice, Hyggelitt

Læs hele anmeldelsen her

Omtale i Taastrup lokalavis
Agurker i julesokken: Sygdom ændrede familiens hverdag
“31-årige Bettina Stuhr Lindskow fra Taastrup er vokset op i en familie, hvor hendes to år yngre lillebror Thomas fik konstateret diabetes som niårig. Det ændrede med ét familiens liv, fordi der nu skulle tages hensyn til Thomas’ sygdom.”

Læs hele artiklen her

“Man får associationer til en Tv-serie som norske ‘Skam’.Ganske smigrende sammenligninger for en ung forfatter, men Lindskow kan fint leve op til roserne. Historien er alt i alt en forfriskende fornyelse af ungdomsbogen og er svær at lægge fra sig.” – Arne Larsen, Litteratursiden

Læs hele anmeldelsen her

“Jeg var vild med de fleste af karaktererne, som var komplekse og relatérbare” – Rikke, Flyv med mig

Læs hele anmeldelsen her

… det er uden tvivl en rigtig vigtig bog, som jeg er sikker på, der er mange, der har siddet og ventet på.– Boghjørnet

Læs hele anmeldelsen her

FØLG MED I MIT FORFATTERLIV

– Find mig på Instagram